petek, 10. junij 2011

Za začetek

VIR
Ideja o tolmaškem blogu se mi je porodila pred nekaj meseci, ko sem začela med zaznamki pridno zbirati razno razne povezave na zanimive in koristne spletne strani, glosarje, revije s področja tolmačenja in dnevnike drugih kolegov tolmačev. Z različnimi ključnimi besedami sem poskusila poiskati, kakšen podoben spletni dnevnik v slovenščini, pa razen nekaj poskusov v zvezi s sodnim tolmačenjem nisem našla nič takšnega, kar ne bi bilo orientirano v tržne namene. Upam, da se motim, in zelo vesela bom kakšnega namiga in usmeritve na že obstoječe tolmaške strani in dnevnike!

Kakor koli, odločila sem se, da bom vse najdeno (in kar se bo še našlo v procesu nastajanja) zbrala na eni strani in s tem olajšala iskanje vsem, ki jih tolmačenje zanima poklicno ali kar tako, iz firbca.

Sama sem tolmaško usposabljanje že dala skozi in zdaj začenjam stopati po samostojni poti na trgu, hkrati pa se bom v naslednjih treh letih in pol s tolmačenjem ukvarjala tudi raziskovalno. Več o vsem skupaj pa morda enkrat v prihodnje. Glede na svoje izkušnje verjetno nisem najbolj poklicana, da širnemu svetu razlagam o tolmačenju, vendar pa lahko zadeve predstavim z drugačnega, začetniškega zornega kota. Vseeno upam, da bo v teh zapisih kdo našel kaj koristnega, da bom odgovorila na kakšno vprašanje, ki se poraja študentom in vsem tistim, ki jih tolmaška kariera mika ali zanima samo od daleč, predvsem pa, da bom tudi sama dobila kakšno povratno informacijo, kritiko, komentar ali namig. Vesela bom, če se boste odzvali.

Ne obljubim, da bom objavljala vsak dan (tega si res ne želite!), si bom pa prizadevala, da bi vsaj enkrat tedensko napisala kaj novega, če bo zanimivo in uporabno, pa boste presodili vi.

Skratka, dobrodošli na tolmaškem spletnem dnevniku!

Ni komentarjev:

Objavite komentar