sreda, 22. maj 2013

Simulacija konference - predstavitev študija MA Tolmačenje (beri: Iščemo sveže obraze! :))

V petek, 24. 5. 2013, bo na Oddelku za prevajalstvo FF UL dan odprtih vrat s simulacijo konference in predstavitvijo drugostopenjskega študija MA Tolmačenje, ki ga oddelek kot edini v Sloveniji izvaja skladno s smernicami evropske mreže EMCI.


Med 9.30 in 10.00 bo v predavalnici 31 (pritličje desno) najprej predaval Peter Umek, njegov prispevek ima naslov Les défis de l'interprétation dans les procédures d'asile, potem pa še Lars Felgner s prispevkom Schluss mit dem Laiendolmetschen in Krankenhäusern! Warum eine Professionalisierung des medizinischen Dolmetschens dringend notwendig ist. Oba govora bodo naši letošnji študentje simultano tolmačili, potem pa sledi kratek neformalni pogovor o študiju tolmačenja s prigrizkom.
Med 11.00 in 13.00 pa lahko prisostvujete videokonferenci z Evropskim parlamentom, ki je del rednega izobraževanja tolmačev. Profesionalni tolmači v Bruslju bodo pripravili govore v angleškem in nemškem jeziku, naši študentje, pa jih bodo nato konsekutivno tolmačili v slovenščino in po vaji dobili povratne informacije tolmačev iz Bruslja.

Imate radi slovenščino? So vam tudi tuji jeziki blizu? Ste razgledani in željni vedno novega znanja? Pred javnim nastopanjem ne otrpnete? Si želite praktično usmerjen študij? Potem je drugostopenjski študij konferenčnega tolmačenja kot nalašč za vas! ;) Pridite na dan odprtih vrat in se prepričajte!



Ni komentarjev:

Objavite komentar